Despre noi - Platforma Industriala FIBREXNYLON S.A. Savinesti - Neamt


Localizata in Nord-Estul Romaniei, in judetul Neamt, Platforma Industriala S.C. FIBREXNYLON S.A. Savinesti - companie membra a Grupului RADICI Italia - a fost proiectata si construita in anii '50 pe o suprafata totala de cca. 171 hectare ca platforma chimica integrata, pornind de la prelucrarea fenolului ca materie prima de baza si pana la productia de fire si fibre sintetice.

 

Dupa anul 2000, datorita nedoritului declin al industriei chimice romanesti precum si marilor fluctuatii de pe piata internationala de profil, activitatile productive ale Diviziei Chimice au fost oprite si instalatiile au fost conservate pentru o repornire ulterioara. Cand a devenit foarte clar faptul ca situatia industriei chimice nu se imbunatateste, instalatiile chimice precum si cele adiacente productiei au fost definit oprite, activitatea de productie a firelor si fibrelor sintetice fiind transferata companiei nou create YARNEA (www.yarnea.ro), companie dedicata exclusiv productiei de fire textile, fire industriale si retele cord.

 

Astfel, dupa o perioada de reorganizare si restructurare, au rezultat terenuri, spatii industriale, spatii de productie, spatii de depozitare si spatii pentru birouri care nu mai sunt utilizate de catre S.C. FIBREXNYLON S.A. pentru activitatile sale curente.
Aceste spatii diverse - terenuri, platforme betonate, depozite, cladiri - sunt disponibile pentru inchiriere, aflandu-se intr-o stare buna si beneficiind de toate utilitatile necesare [detalii aici ...]


Avantajele prezentei pe Platforma Industriala FIBREXNYLON S.A. Savinesti - Neamt