Localizată în nord-estul României, în județul Neamt, Platforma Industrială S.C. FIBREXNYLON S.A. Savinești – companie membră a Grupului RADICI Italia – a fost proiectată și construită în anii ’50 pe o suprafață totală de cca. 171 hectare ca platformă chimică integrată, pornind de la prelucrarea fenolului ca materie primă de bază și până la producția de fire și fibre sintetice.

După anul 2000, datorită nedoritului declin al industriei chimice românești precum și marilor fluctuații de pe piața internațională de profil, activitățile productive ale Diviziei Chimice au fost oprite și instalațiile au fost conservate pentru o repornire ulterioară. Când a devenit foarte clar faptul ca situația industriei chimice nu se îmbunătățește, instalațiile chimice precum și cele adiacente producției au fost definit oprite, activitatea de producție a firelor și fibrelor sintetice fiind transferată companiei nou create YARNEA S.R.L., companie dedicată exclusiv producției de fire textile, fire industriale și rețele cord.

Astfel, după o perioadă de reorganizare și restructurare, au rezultat terenuri, spații industriale, spații de producție, spații de depozitare și spații pentru birouri care nu mai sunt utilizate de catre S.C. FIBREXNYLON S.A. pentru activitățile sale curente.
Aceste spații diverse – terenuri, platforme betonate, depozite, clădiri – sunt disponibile pentru închiriere, aflându-se într-o stare bună și beneficiind de toate utilitățile necesare [detalii aici …]

Avantajele prezenței pe Platforma Industrială Săvinești – Neamț

  • posibilitatea participării la dezvoltarea unei platforme integrate și valorificarea avantajelor oferite de aceasta;
  • infrastructură specifică (drumuri asfaltate, apă potabilă și industrială, canalizare, epurare, energie termică, energie electrică, gaze naturale, transport auto, rețea de telecomunicații, acces la internet, etc.) în stare operațională bună și la costuri competitive;
  • prezența unor companii românești și străine care își desfășoară cu succes activitatea pe platformă;
  • forță de muncă calificată în diferite domenii de activitate, la costuri competitive;
  • situarea în apropierea aeroportului Internațional Bacău, acces la principalele drumuri europene și naționale;
  • firmele existente pe platformă dezvoltă o colaborare strânsă cu autoritățile naționale și regionale în ceea ce privește diferitele proiecte de dezvoltare industrială regională.